Начин на приготвяне
Измиваме, почистваме и нарязваме гъбите на филийки. Заливаме с вода, посоляваме с щипка сол, слагаме ябълков оцет (1 с.л.) и варим за 5-10 минути. Готовите гъби изваждаме от водата.
В тенджерка слагаме краве масло (3 с.л.) и олио (1 с.л.). Прибавяме отцедените гъби и задушаваме. Като останат на мазнина, ръсваме черен пипер, сол и брашно (1 с.л.).
Разбъркваме, прибавяме нарязан на ситно пресен копър (меката част на листенцата без дръжките) и наливаме с непрекъснато разбъркване топла вода (5-6 ч.ч.).
Варим супата 10 минути и застройваме със смесени жълтъци (2 бр.) , сок от лимон и кисело мляко (3 с.л.).
Поднасяме супата, поръсена с нарязан ситно копър.