Постни сарми с кисело зеле, леща и ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
23/11/2016
"Да, всички сме опитвали постни сарми, но толкова вкусни не бяхме вкусвали - хапвайте и си записвайте "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 219
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме ситно праз (1/2 бр.). Задушаваме в олио (3 с.л.) и малко вода (1- 2 к.ч.) заедно с белен и нарязан ситно морков. Като омекнат продуктите и изври течността, прибавяме измития ориз и сварената леща.

Подправяме с черен пипер, мащерка и риган на вкус. Разбъркваме и наливаме топла вода (1 к.ч.).

Когато остане без течност, дръпваме от котлона и навиваме сарми със зелевите листа. Слагаме сармите в намазан с мазнина огнеупорен съд с капак. Наливаме топла вода до нивото на сармите и слагаме във фурната да се пекат до готовност.

Преди да извадим от фурната, махаме капака на тавичката, поливаме сармите с малко олио и запичаме леко.

Овална керамична тава за ценители-9%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар