Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Подлютена шкембе чорба

Подлютена шкембе чорба

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Подлютена шкембе чорба
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Може да не е постно, нито веганско, но е толкова вкусно, че и в Ада отиваме за купичка подлютена шкембе чорба"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 - 1.2 кг
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • краве мляко - 1 ч.ч. пълномаслено
  • люти чушки - 4 сухи
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От шкембето се отделя мазнината. Нарязва се на едри парчета или на ивици. Вари се в подходящ съд в 1 л вода с необходимото количество сол 1.5 часа под капак.

Накълцва се на ситно.

В 1 с.л. мазнина се запържва ситно нарязаната мазнина от шкембето заедно със ситно нарязаните чушки. Добавя се червеният пипер и се угася с бульона .

В 2 с.л. мазнина се запържва брашното, добавя се горещ бульон и се връща в тенджерата. Добавят се шкембето, чашата загрято мляко и черният пипер.

Ври 2-3 мин.

Как ще го консумирате - с чесън или без чесън, с оцет или без оцет, си е ваша работа. Но винаги ще е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
С тази супа съм готова да закусвам, обядвам и вечерям. Страхотна е! Горещо препоръчвам със студена бира и в приятна компания. Поздравления за готвача!
23.11.2016 16:00