Начин на приготвяне
От шкембето се отделя мазнината. Нарязва се на едри парчета или на ивици. Вари се в подходящ съд в 1 л вода с необходимото количество сол 1.5 часа под капак.
Накълцва се на ситно.
В 1 с.л. мазнина се запържва ситно нарязаната мазнина от шкембето заедно със ситно нарязаните чушки. Добавя се червеният пипер и се угася с бульона .
В 2 с.л. мазнина се запържва брашното, добавя се горещ бульон и се връща в тенджерата. Добавят се шкембето, чашата загрято мляко и черният пипер.
Ври 2-3 мин.
Как ще го консумирате - с чесън или без чесън, с оцет или без оцет, си е ваша работа. Но винаги ще е много вкусно.
Коментари