Начин на приготвяне
Белим и нарязваме кренвирша на кръгчета. В тенджерка наливаме олио (4 с.л.) и запържваме кръгчетата кренвирш. Когато са готови, изваждаме от мазнината и в същата слагаме да се задушават нарязаният зелен фасул (200 г), замразеният грах (150 г) , настърган на ситно лук (който предпочита, може да нареже лука, вместо да настъргва).
Наливаме топла вода (1 к.ч.) и задушаваме, докато зеленчуците останат на мазнина. Ръсваме червен пипер (1 ч.л.), брашно (1 с.л.), чубрица, босилек, черен пипер, сол на вкус и наливаме топла вода (4-5 ч.ч.).
Разбъркваме и варим ястието приблизително 30-35 минути с открехнат капак, да не изкипи, и наливаме доматения сок. Прибавяме запържените кренвирши и ръсваме щипка захар. Варим още няколко минути.
По вкус може да долеем още вода или да сгъстим ястието допълнително с още една супена лъжица брашно разредено с малко вода, като оставяме манджата да поври с брашното още няколко минути, приблизително 1-2, и тогава дръпваме от котлона.