Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Гъби с кренвирш и зеленчуци на фурна

Гъби с кренвирш и зеленчуци на фурна

Гъби с кренвирш и зеленчуци на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Супер идея за вечеря с продукти, които лесно ще открием във всеки хладилник"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г
  • картофи - 700 г пресни
  • моркови - 2 бр.
  • пресен лук - 3 стръка
  • кренвирши - 2 - 3 бр.
  • грах - 1 ч.ч.
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • чесън - на прах
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • домати - 2 бр.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз
  • царевица - 1/2 ч.ч. консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите и нарязваме на по-едро. Картофите измиваме, може да ги оставим така, тъй като са пресни, но може и да се обелят, след което режем на пръчици.

Морковите почистваме и тях нарязваме на колелца. Пресния лук измиваме и режем на ситно. Доматите обелваме, нарязваме на кубчета.

Кашкавала настъргваме. Магданоза измиваме добре и го режем на дребно. И накрая нарязваме на едри колелца самия кренвирш.

В тавичка поставяме всички продукти. Върху тях прибавяме подправките и виното. Разбъркваме добре.

Покриваме с фолио, за да се задушат зеленчуците. Печем на силна фурна за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: