Кюфтета яхния по селски

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
666
3915
7
24/11/2016
"Гурме специалитетите са ефектни, но ние предпочитаме вкусните селски манджи, с чиито вкус сме отраснали. А вие?"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 009
  • Преглеждания за месеца572
  • Преглеждания за седмицата169
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме хубаво праза. Нарязваме на ситно. Морковите белим и настъргваме на едро ренде. Кромид лук белим и нарязваме.

Каймата смесваме с яйцето, ориза, чубрица, черен пипер и нарязан лук (1-2 с.л.). Омесваме добре.

В олио и малко вода задушаваме праза, морковите и лука. Като останат на мазнина, прибавяме пушен червен пипер (1 ч.л.), сол и брашно (1-2 с.л.). Разбъркваме и наливаме вода (1 л).

Слагаме на котлона и като заври, оставяме да се вари 5 минути и прибавяме, кюфтенцатата от кайма (ако каймата е по-мека и не можем да оформим кюфтенца, гребваме с лъжица от каймата е пущаме във врящата манджа.).

Варим ястието, докато се сварят кюфтенцата и сосът се сгъсти.

Преди да свалим ястието от котлона, поръсваме с нарязан ситно пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар