Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Саламура от риба или месо

Саламура от риба или месо

LakomnicaLakomnica
Новак
7119476
Саламура от риба или месо2 / 2
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 - 2 вида - 200 - 300 грама
  • домати - 2 броя
  • чушки - 2 броя зелени
  • чесън - около 1 главичка
  • копър
  • магданоз - за овкусяване
  • сол - на вкус
  • олио - за запържване
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Саламура от риба си е традиционна рибена супа по мъжка рецепта.

В тенджера се слага вода за заври.

Рибата се овалва в брашно и се пържи до готовност, а доматите и чушките се пекат на скара.

След завирането на водата в нея се пускат парченцата изпържена риба, нарязания на ситно домат и чушките, които се накъсват на дълги и тънки лентички. Така ври около 15-20 мин, след което се добавя скълцания чесън, солта, копъра, магданоза.

Запържения червен пипер и олиото се изсипват в саламурата. Ако се приготвя с риба се използва олиото, в което е пържена рибата.

Саламурата от риба е вид рибена супа, която се приготвя в много от градовете, разположени по поречието на река Дунав.

Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
48
31
20
10
Дай твоята оценка: