Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Домашни вити банички

Домашни вити банички

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 бр.
"Автентичният български вкус, който всяко дете заслужава да опита"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. пресни
  • прясно мляко - 250 мл
  • краве масло - 1 ч.ч. разтопено
  • захар - 1/2 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • мая - 1 /4 кубче прясна
  • сирене - натрошено сухо
  • брашно - 450 бяло тип
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтваряме в половината прясно мляко. Ръсваме захар (1/2 к.л.) , малко брашно и разбъркваме. Получената кашичка оставяме на топло и когато маята се активира, прибавяме другото прясно мляко, разбити яйца (2 бр.), сол (1 к.л.) и разтопено краве масло (1 /2 ч.ч.).

Разбъркваме и постепенно прибавяме бяло брашно, колкото е необходимо, да замесим еластично тесто. Оставяме завито с кърпа или полиетиленово фолио да втаса на топло.

Готовото тесто правим на топки. Всяка леко разточваме и с намаслени ръце, разтегляме на кора. Напръскваме с разтопено краве масло, слагаме натрошено сирене и навиваме на баничка.

Така приготвените банички слагаме в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина. Оставяме да втасат и печем в нагрята фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Много вкусни банички! Благодаря за страхотната рецепта
21.01.2018 12:15