Агнешко с праз и кисело мляко

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126866537888
25/11/2016
"Това ли е любимата ви селска манджа?"
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо860
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво агнешкото месо. Заливаме с вода и слагаме да се свари, като обираме образувалата се пяна.

Праза почистваме, измиваме и нарязваме на ситно. Когато агнешкото месо е готово - сварено, изваждаме от бульона (запазваме бульона за готвене ).

Отцеждаме месото от водата и леко подсушаваме. Нарязваме на хапки. Слагаме в тенджерка. Прибавяме олио (3 с.л.) и краве масло (1 с.л.). Запържваме леко месото. Към запърженото месо, прибавяме нарязания праз.

Ръсваме черен пипер и сол на вкус. Наливаме бульон от варенето (1 ч.ч.) и задушаваме, докато празът омекне и ястието остане на мазнина. Тогава ръсваме брашно (2 с.л.) или повече на вкус, разбъркваме няколко пъти и наливаме от бульона , докато получим кашичка.

Оставяме да заври и прибавяме разтворено с малко бульон кисело мляко. Опитваме за сол и при необходимост посоляваме.

Поднасяме ястието със зелен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар