Начин на приготвяне
Измиваме хубаво агнешкото месо. Заливаме с вода и слагаме да се свари, като обираме образувалата се пяна.
Праза почистваме, измиваме и нарязваме на ситно. Когато агнешкото месо е готово - сварено, изваждаме от бульона (запазваме бульона за готвене ).
Отцеждаме месото от водата и леко подсушаваме. Нарязваме на хапки. Слагаме в тенджерка. Прибавяме олио (3 с.л.) и краве масло (1 с.л.). Запържваме леко месото. Към запърженото месо, прибавяме нарязания праз.
Ръсваме черен пипер и сол на вкус. Наливаме бульон от варенето (1 ч.ч.) и задушаваме, докато празът омекне и ястието остане на мазнина. Тогава ръсваме брашно (2 с.л.) или повече на вкус, разбъркваме няколко пъти и наливаме от бульона , докато получим кашичка.
Оставяме да заври и прибавяме разтворено с малко бульон кисело мляко. Опитваме за сол и при необходимост посоляваме.
Поднасяме ястието със зелен магданоз.