Постен кейк с грис и мандарини

25/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
"Ако знаехме, че постните кексове са толкова вкусни, щяхме да постим поне три пъти в годината "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 061
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички сухи съставки (грис, брашно, захар, какао и бакпулвер). Хубаво ги смесете и добавете олиото и сока.

Обелете и нарежете мандарините на кубчета (ако имат семки, ги отстранете). Прибавете ги към сместа и разбъркайте добре.

Изсипете я в намаслена и поръсена с какао форма (18 см).

Печете кейка на 180 градуса за около 40 минути. Извадете и оставете да се охлади. След това го преместете в чиния.

В касерола сложете маслото, млякото и какаото. Сложете на котлона и бъркайте, докато се разтопи и започне да се сгъстява.

Оставете глазурата леко да се охлади и залейте кейка.

Украсете с карамелизирани сушени мандарини.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар