Начин на приготвяне
Измиваме бутчетата и ги подсушаваме, поръсваме със сол и черен пипер и започваме да ги пържим в тиган на слаба температура за около 20 мин (не забравяйте да сложите капак на тигана или ал. фолио, защото пръска доста).
През това време обелете картофите, нарежете ги на кубчета /по-големи/ и ги изплакнете със студена вода. Сложете ги да се посварят за 4-5 минути, но не прекалявайте с варенето - трябва да си останат твърди.
След като изпържите бутчетата, в същата мазнина запържете брашното до кафеникаво, като е добре да разбърквате с тел, за да не останат никакви бучки и да ни се получи сосът перфектен.
Добавете пилешкото бульонче, като го натрошите и сложете 500 мл гореща вода, като я доливате на струйка и бъркате постоянно. Добавете черен пипер, а за солта е хубаво да опитате соса, защото бульонът е солен.
Като се сгъсти, върнете бутчетата в тигана и ги обливайте със соса за около 3-4 мин и намалете котлона на минимум, много леко да къкри. През това време, като сте посварили картофките, веднага ги извадете от горещата вода и им добавете ситно нарязън чесън, копър и чер. пипер. Объркайте добре и в друг тиган с повечко олио ги изпържете до златисто.
След като се изпържат, спрете котлона и на бутчета. Сервирайте бутчетата с част от соса и сотираните картофки за гарнитура.