Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета в грейви сос със сотирани картофки

Пилешки бутчета в грейви сос със сотирани картофки

КалиновКалинов
Новак
715471
Пилешки бутчета в грейви сос със сотирани картофки
Снимка: Калинов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не знаете какво са истински ароматни бутчета, докато не опитате от тези"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • картофи - 4 бр.(големи)
  • копър
  • чесън
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме бутчетата и ги подсушаваме, поръсваме със сол и черен пипер и започваме да ги пържим в тиган на слаба температура за около 20 мин (не забравяйте да сложите капак на тигана или ал. фолио, защото пръска доста).

През това време обелете картофите, нарежете ги на кубчета /по-големи/ и ги изплакнете със студена вода. Сложете ги да се посварят за 4-5 минути, но не прекалявайте с варенето - трябва да си останат твърди.

След като изпържите бутчетата, в същата мазнина запържете брашното до кафеникаво, като е добре да разбърквате с тел, за да не останат никакви бучки и да ни се получи сосът перфектен.

Добавете пилешкото бульонче, като го натрошите и сложете 500 мл гореща вода, като я доливате на струйка и бъркате постоянно. Добавете черен пипер, а за солта е хубаво да опитате соса, защото бульонът е солен.

Като се сгъсти, върнете бутчетата в тигана и ги обливайте със соса за около 3-4 мин и намалете котлона на минимум, много леко да къкри. През това време, като сте посварили картофките, веднага ги извадете от горещата вода и им добавете ситно нарязън чесън, копър и чер. пипер. Объркайте добре и в друг тиган с повечко олио ги изпържете до златисто.

След като се изпържат, спрете котлона и на бутчета. Сервирайте бутчетата с част от соса и сотираните картофки за гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: