Патешка млечна супа

Патешка млечна супа
Снимка: Илияна Димова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Когато навън температурите спаднат, най-добре ще се стоплите с ароматна и вкусна патешка млечна супа"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - 1 стрък пресен
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • сок от лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре патешкото месо (маншони или крилца). Почистваме, ако има пера, заливаме с вода и когато кипне, изливаме водата и наливаме чиста вода (2-3 л.). Слагаме месото да се вари, като към средата на варенето прибавяме почистен цял лук и цял стрък пресен магданоз.

Когато месото се свари, изваждаме от бульона заедно с лука и магданоза. Пасираме лука и магданоза и прибавяме отново в супата. Сипваме във врящата супа измит ориз (3 с.л. или повече по вкус, ако харесваме супите с по-плътна консистенция). Ръсваме черен пипер и сол на вкус.

Наливаме при необходимост топла вода и оставяме да се вари оризът. Охладеното сварено патешко месо почистваме от костите. Нарязваме месото на малки парченца и слагаме във врящата супа.

Патешкото месо е по-мазно и може да оберем част от образувалата се по повърхността на супата мазнина (използваме мазнината за готвене на друго ястие; замразявам в торбички във фризера).

Когато супата е сварена, застройваме с топло прясно мляко ( 1/2 ч.ч.) и оставяме да поври 5 минути на изключен котлон.

Поднасяме със сок от лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: