Желе от ябълки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Желе от ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
"Който иска палачинки с желе, да запретва ръкавите - от нашето няма да му дадем"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2. 5 кг
  • захар - около 1 кг
  • винена киселина - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ябълките, подсушете ги и ги нареже на парчета без да отделяте семките и да ги белите.

Залейте ги в тенджера с вода, колкото да се покрият, и ги притиснете с чиния.

Варете ги, докато омекнат, но без да ги преварявате. Прецедете сока през тензух без да натискате плодовете. Сложете сиропа да се вари, докато се редуцира до 1 л.

Варете го на силен огън в съд с широко дъно заедно със захарта. Бъркайте непрекъснато и обирайте образувалата се пяна.

Готовото и още горещо желе разсипете в сухи и затоплени буркани. Затворете и съхранявайте бурканчетата на проветриво място. Супер Желе от ябълки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка: