Начин на приготвяне
Обелете ябълките /отделете две от ябълките/ и ги почистете от семенната част.
Нарежете ги на парчета, сложете ги в подходящ съд за варене и ги покрийте с вода.
Сварете ги, докато омекнат.
Отцедете ги от водата и пасирайте. Прецедете през сито и върнете обратно в съда за варене. Добавете канелата, джинджифила и меда. Заварете, докато сместа се сгъсти.
Охладете.
Почистете двете ябълки и ги нарежете на филийки. Сложете ги в съд на котлона, добавете кафявата захар и ги карамелизирайте.
В подходящи чаши за сервиране сложете на дъното желе от кактус, след това от муса и завършете с карамелизирани ябълки и лъжичка желе.
Ябълковият мус с кактусово желе е много вкусен.