Сироп от праскови

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
13/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 505
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • праскови - 1 кг
  • ядки - 100 г кайсиеви или бадеми
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 1 равна ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте прасковите, разполовете ги и махнете костилките. Намачкайте ги или ги смелете за кратко в блендер.

Ядките счукайте в хаванче по едро и ги добавете към прасковите. Поръсете плодовете със захарта и оставете за 1 денонощие.

След това прецедете всичко през двойна марля, а отделеният сок сложете да ври на силен котлон.

Сиропът трябва да се сгъсти - като за сладко.

Непрекъснато обирайте пяната, която се образува. Накрая добавете лимонената киселина 3-4 минути преди да отнемете от котлона.

Още горещ разлейте в сухи и затоплени бутилки и ги затворете.

Съхранявайте сиропа от праскови на хладно и сухо място.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар