Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана баница с ябълка и локум

Сиропирана баница с ябълка и локум

Сиропирана баница с ябълка и локум
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Думите не стигат да ви опишем колко е сочна и ароматна, ще трябва да я приготвите, за да разберете"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • ябълки - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 100 г
  • локум - 1 кутия
  • за сироп
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбърква със содата да шупне, добавя се захарта и яйцето и отново се разбърква. Прибавя се брашното, ако е рядко, сложете още малко брашно. Ябълката се настъргва на ренде, леко се отцежда от сока, смесваме с канелата и сипваме с кексовата смес.

Локумът се нарязва на малки парчета и прибавяме в плънката. Две кори се намазват с малко от разтопеното масло и се нареждат една върху друга. Поставят се 3-4 с.л. от плънката по цялата кора и навиваме на руло. Така се прави и с останалите кори.

Нареждат се рулата в намаслена тава, нарязват се на парчета и се поливат с останалото масло. Печем в загрята фурна 180 градуса около 25 минути, докато добие златист цвят.

Сваряваме сироп от водата, захарта, добавяме ванилия и заливаме сладката баница. Оставя се на хладно да попие. Най-вкусна е на другия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
В начина на приготвяне пише че има захар в плънката, а в списъка със съставките не присъства захар. В крайна сметка слага ли се захар и колко?
29.11.2016 18:00
15
5
3
Покажи всички подкоментари