Начин на приготвяне
Измийте всички зеленчуци и ги нарежете на малки парченца.
В тенджера с дебело дъно сложете морковите, зелето, картофите, лука и чесъна. Добавете бульона и / или водата. Оставете бавно до заври.
Нека къкри, докато зеленчуците омекнат. Добавете пастата и нека всичко се готви още 5 минути. Бульонът би трябвало да е прозрачен.
Преди сервиране опитайте, добавете при необходимост още подправки, и завършете със струйка зехтин, магданоз и/или копър.
Зеленчуците се нарязват - картофите, морковите и лука на кубчета, чесъна на ситно, а зелето на не много едро.
В тенджера се сипват всички зеленчуци, налива се водата и се оставя да заври.
Когато това стане, се прибавя кубчето бульон и се намаля само да къкри. Оставя се така докато омекнат картофите.
Тогава се добавят чубрица, черен пипер и шарена сол, сол, ако е необходимо, слага се фидето и се оставя още, докато е готово и фидето.
Накрая се добавя наситнен магданоз, разбърква се и се сваля от котлона.