Пандишпанова торта Зайче

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пандишпанова торта Зайче
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Всяко малко дете заслужава вкусна торта - зайче, камионче или миньон, затова записвайте и се учете"

Необходими Продукти

  • блатове - 6 бр. - 4 бели и 2 кафяви
  • за сиропиране
  • сок от компот - 400мл
  • за крема
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 1 опаковка, ванилия (60 г)
  • масло - 60 г
  • ягоди - 200 г
  • за украса
  • сметана - 350 мл
  • шоколад
  • шарени бонбони
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, нишестето и част от прясното мляко. Останалото мляко сложете на котлона да заври.

С непрекъснато бъркане изсипете яйчната смес във врящото мляко. Бъркайте, докато се сгъсти. Свалете от котлона и оставете малко да се охлади.

Прибавете маслото и хубаво разбъркайте. Оставете напълно да изстине, като го разбърквате от време на време. Подредете три блата - бял, кафяв, бял един върху друг.

С помощта на ринг изрежете от двете страни на блатовете - 2 еднакви елипси - това са ушите на зайчето. Останалата част ще служи за панделката.

В подходящ поднос поставете един цял бял блат. Сиропирайте със сок и намажете с крем.

Поръсете с нарязани ягоди и покрийте с кафяв блат. Сиропирайте, намажете с крем и покрийте с бял блат. По същия начин подредете и останалите части от тортата.

След това я сглобете - поставете изрязаните части за уши, а другата част я поставете за панделка.

Измажете цялата торта с разбита сметана, поръсете с кокосови стърготини и украсете сметановата торта по ваш избор и фантазия.

Пандишпановата торта Зайче е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: