Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Рибните шницели на баба Мима

Рибните шницели на баба Мима

Рибните шницели на баба Мима
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7-8
"Каквото сготви баба, все е вкусно - точно като тези сочни рибни шницели"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. сварени
  • яйца - 2 бр.
  • скумрия - 1 бр. консерва
  • брашно - 2 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз
  • девисил - сух
  • лимон
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на парчета и се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и с вилица се намачкват в купа. Добавят се яйцата, брашното, галетата, сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз, сух девисил и хубаво се разбърква да се смесят продуктите и да се получи гъста каша .

Загрява се олио в тиган, гребва се с голяма лъжица от сместа и с друга лъжица си помагам да избутам сместа в мазнината, пак с лъжица се оформя на шницел .Пържим от двете страни до златисто, изваждат се върху салфетка да попие мазнината и сервираме с резен лимон .Чудесна идея е за идващия празник !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: