Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шницели»Панирани пилешки шницели на фурна

Панирани пилешки шницели на фурна

Панирани пилешки шницели на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Панирани пилешки шницели, които сервираме със свежа салатка, за да ги превърнем в перфектната чиния за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • къри - на прах
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • галета - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките гърди и го нарежете на пилешки пържоли.

Начукайте ги леко с дървено чукче.

Поръсете ги със сол, черен пипер и кърито. Оставете ги за половин час.

Оваляйте всяка една в брашно, после в разбитото яйце и след това в галетата.

Подредете в тавичка вкусните шницели, застлана с хартия за печене.

Поръсете с малко зехтин и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете панираните пилешки шницели на фурна и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: