Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното. Добавете бялата и кафявата захар, какаото, бакпулвера и содата. Хубаво разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата. Добавете олиото и айряна.
Изсипете течните съставки при сухите и разбъркайте с телена бъркалка. Накрая добавете горещото кафе и хубаво разбъркайте.
Застелете форма 24 см с хартия за печене. Изсипете сместа и печете блата на 180 градуса, около 35-40 минути. Оставете да се охлади и го разрежете на две части.
Пригответе млечния крем. Сипете 2/3 от млякото в тенджерка и го сварете. Разбийте яйцата със захарта, брашното и останалото мляко. Прибавете го към врящото мляко и бъркайте, докато се сгъсти. Оставете кремът да изстине напълно.
В купа се разбива маслото с пудрата захар. Добавете го към млечния крем и хубаво разбийте. Оставете крема в хладилника, покрит с фолио.
Пригответе крокана. Карамелизирайте захарта и прибавете орехите. След като се карамелизират, добре ги изсипете в плоска чиния покрита с хартия за печене. Оставете да изстине хубаво и го натрошете.
Сглобете тортата. Поставете един блат върху поднос. Изсипете крема, поръсете с крокан, подредете цели вишни от сладко и поръсете с натрошени целувки. Поставете втория блат и намажете тортата с крем от разбитата сметана и шоколад. Оставете в хладилника за час-два.
Пригответе глазурата, като загреете сметаната и разтопите шоколада с маслото. Изсипете глазурата върху шоколадовата торта и украсете със сметана и крокан.
Шоколадовата торта с млечен крем, крокан и целувки е готова.