Начин на приготвяне
Направете сместа за целувки, като в купа смесите белтъците, захарта и ванилията.
Поставете купата върху тенджера с вряща вода на котлона и разбърквайте, докато захарта се разтопи и се получи нещо като гъст сироп.
Свалете купата и с миксер разбийте до твърд сняг. Сипете сместа за целувки в пош с къдрав широк накрайник. Шприцовайте сместа върху хартия за печене във формата на гнезда или кошнички.
Изпечете или по-точно изсушете във фурната на 100°C за около 80 мин. Проверете, ако целувката се отделя безпроблемно от хартията и дъното ѝ е твърдо, значи е готова.
Направете млечния крем, като разбиете жълтъците с нишестето. Млякото поставете в тенджера на котлона на умерена температура със захарта.
Прибавете малко от затопленото мляко към сместа с жълтъците и разбъркайте хубаво.
След това на тънка струйка, като постоянно разбърквате, добавете жълтъчната смес към горещото мляко.
Бъркайте до сгъстяване на крема. Отстранете от котлона и добавете ванилията и маслото. Бъркайте, докато се разтопи маслото.
Оставете крема да се охлади и напълнете отворчетата на целувките.
Пълнените целувки с крем са готови.
Адаптирано от lussisworldofartcraft.blogspot.com