Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа с агнешки дреболии, ориз и картофи

Супа с агнешки дреболии, ориз и картофи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Супа с агнешки дреболии, ориз и картофи
Снимка: Марияна
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"И през ум няма да ви мине да не опитате от нашата агнешка супичка"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 400 г
  • зелен лук - ½ връзка пресен
  • сол - на вкус
  • ориз - ½ к.ч.
  • картофи - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 1 връзка
  • яйца - 1 бр. голямо
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 1 - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешките дреболии обилно с вода. Слагаме вода в голяма тенджера да заври. Слагаме ги в тенджерата да врат.

След като се появи пяна, я махаме. Сварените вече дреболии ги вадим и режем на дребно. Прецеждаме бульона. Доливаме още гореща вода в тенджера на котлона и отново слагаме да заври.

Вътре слагаме дреболиите. Измиваме и почистваме лука и джоджена. Нарязваме лука на ситно и го слагаме при дреболиите в тенджерата. Добавяме олиото. Оставяме супата да ври.

Почистваме ориза и го измиваме. Картофите ги обелваме и ги нарязваме на малки кубченца. Прибавяме картофите и оставяме да ври.

Към края слагаме ориза. Варим до готовност на ориза и картофите. Овкусяваме със сол и черен пипер. Поръсваме с джоджена.

След като стане готова супата, я дърпаме.

Разбиваме киселото мляко и яйцето с вилица много добре, докато стане гладка смес без бучици. Взимаме си с черпак малко от бульона и слагаме при яйцето с киселото мляко и разбъркваме.

Отново слагаме агнешката супа на котлона. Прибавяме я сместа на тънка струйка в супата, като разбъркваме. Внимателно застройваме супата.

Като я застроим, сипваме в купички. Да ви е сладко! Супата с агнешки дреболии, ориз и картофи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: