Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с алабаш, картофи, царевица, лук и кайма

Мусака с алабаш, картофи, царевица, лук и кайма

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Мусака с алабаш, картофи, царевица, лук и кайма
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
29/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Не мусака, а истинско кулинарно чудо - опитайте и споделете"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • картофи - 5 бр.
  • царевица - 1 к.ч. замразена
  • алабаш - 1/2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • къри
  • сол
  • пушен червен пипер - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите и алабаша, измиваме и нарязваме на кубчета. Слагаме в тавичка и посоляваме на вкус. В тенджерка поставяме каймата и наливаме вода. Прибавяме настърган лук.

Подправяме с черен пипер, сушена чубрица, къри и щипка пушен червен пипер. Наливаме олио. Задушаваме каймата, докато остане на мазнина и започне да се запържва.

Към запържената кайма наливаме вода, разбъркваме и изсипваме в тавичката при алабаша и картофите. Доливаме още топла вода до нивото на продуктите и слагаме в нагрята на 180-200 градуса фурна да се изпече.

Когато мусаката е готова, заливаме с разбити яйце, кисело мляко, бакпулвер и брашно. Връщаме във фурната да се запече до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А царевицата кога се слага? Не пише нищо за нея.
13.04.2024 16:18
станимира караджова
станимира караджова
Приготвих я само с алабаш и се получи доста добре.
12.02.2020 09:27