Начин на приготвяне
Нарязаните лук и чесън се запържват в олиото, прибавят се обелените, нарязани на кубчета и добре измити от скорбялата картофи.
Добавя се предварително размитата с хладка вода кайма, за да се запържи по-лесно, сипва се малко топла вода, оставя се да покъкри на котлона, докато каймата си смени цвета и побелее.
Добавят се подправките, доматената паста и щипка захар.
Оставя се още 5 минути на котлона, след което се пресипва в тава с диаметър 32 см, поръсва се с магданоз и класическата мусака се пече за 20 минути на 180°C в загрята фурната.
От яйцата и киселото мляко се прави заливката за мусаката, която се изсипва върви мусаката и се връща във фурната, докато се запече до златисто.
Насладете се на тази класическа мусака, защото наистина си заслужава всяка хапка!
Ако обичаш мусака, разнообрази менюто си с нашите предложения за гръцка мусака, вкусна мусака с патладжан или мусака от тиквички.
Коментари