Начин на приготвяне
Обелете тиквичката и картофите, нарежете ги на еднакви кубчета.
Нарежете на ситно пресен лук, а моркова на малки кубчета. Загрява се олио, сипвате нарязаните зеленчуци и малко вода да се задушат.
Прибавете каймата на парченца, разбъркайте за кратко и поръсете с червен пипер.
Налива се малко вода, защото и тиквичката пуска вода. Оставяте да заври. Овкусете със сол и чубрица.
Прехвърлете в тава 30х20 см и печете докато изври водата и омекнат зеленчуците.
Разбиват се яйцата с киселото мляко, добавете царевично брашно и щипка сода за хляб.
Залива се мусаката и запичате до златисто.
Сервира се с кисело мляко и пресен чесън за обяд!
Мусаката с тиквички, кайма и картофи е много вкусна.
Коментари