Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с тиквички, кайма и картофи

Мусака с тиквички, кайма и картофи

Мусака с тиквички, кайма и картофи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Чудна мусака с тиквички и картофи - добавяме я към любими рецепти"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 средна
  • пресен лук - 2 стръка
  • кайма - 250 г
  • картофи - 5 средни
  • олио - 5 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • сода за хляб - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквичката и картофите, нарежете ги на еднакви кубчета.

Нарежете на ситно пресен лук, а моркова на малки кубчета. Загрява се олио, сипвате нарязаните зеленчуци и малко вода да се задушат.

Прибавете каймата на парченца, разбъркайте за кратко и поръсете с червен пипер.

Налива се малко вода, защото и тиквичката пуска вода. Оставяте да заври. Овкусете със сол и чубрица.

Прехвърлете в тава 30х20 см и печете докато изври водата и омекнат зеленчуците.

Разбиват се яйцата с киселото мляко, добавете царевично брашно и щипка сода за хляб.

Залива се мусаката и запичате до златисто.

Сервира се с кисело мляко и пресен чесън за обяд!

Мусаката с тиквички, кайма и картофи е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина чудна мусака!
19.06.2022 20:18
Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно!
01.05.2022 15:54