Постен ориз на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
13/01/2020
"А дали ще решите да го гарнирате с пържола или наденичка, си е лично ваша работа "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо91 005
  • Преглеждания за месеца1269
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • мазнина - 80 мл олио
  • чушки - или др. зеленчуци
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тиган и запържете накълцаните лук и морков.

Добавете предварително измития ориз и разбъркайте, докато и той се запържи.

Прехвърлете сместа в тава и овкусете с подправките.

Долейте 4-5 ч.ч. вода и сложете да се пече на умерено загрята фурна, докато оризът абсорбира течността.

Оризът на фурна е много вкусен. Постният ориз на фурна се поднася топъл.

Метална тава с незалепващо покритие 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална тава с незалепващо покритие 35 см
15.00 лв.
Виж ››

В кухнята ви трябва да има поне една метална тава с удобни размери, незалепващо покритие и красив дизайн. Тази има всичко това и още. В тава може да приготвяте както солени ястия, така и сладкиши.

Рейтинг

5 20
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Стан Ой
Стан Ой
15.12.2015 13:01
Много скормно, бих добавил още доматки и маслини. А и подправките ми се виждат малко.
1
0
vladi
vladi
17.05.2014 11:41
каво става само морков и ориз ли
1
0
Наталия
Наталия
16.04.2013 19:51
Невероятно вкусно.
2
0