Постен ориз на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Постен ориз на фурна3 / 3
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"А дали ще решите да го гарнирате с пържола или наденичка, си е лично ваша работа"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • мазнина - 80 мл олио
  • чушки - или др. зеленчуци
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тиган и запържете накълцаните лук и морков.

Добавете предварително измития ориз и разбъркайте, докато и той се запържи.

Прехвърлете сместа в тава и овкусете с подправките.

Долейте 4-5 ч.ч. вода и сложете да се пече на умерено загрята фурна, докато оризът абсорбира течността.

Оризът на фурна е много вкусен. Постният ориз на фурна се поднася топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
520
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И много магданоз!
15.07.2022 14:16
1
Стан Ой
Стан Ой
Много скормно, бих добавил още доматки и маслини. А и подправките ми се виждат малко.
15.12.2015 13:01
3
vladi
vladi
каво става само морков и ориз ли
17.05.2014 11:41
2
Наталия
Наталия
Невероятно вкусно.
16.04.2013 19:51
2
Александър
Александър
Рецептата е перфектна за спортисти които са на хранителен режим все пак ти писва да ядеш безвкусен варен ориз :)
21.02.2012 18:54
13
2