Начин на приготвяне
Нарязва се лук на ситно, морковът се обелва и нарязва на кръгчета, гъбите се почистват с четка, спанакът се почиства от стеблата.
Загрява се олио в тенджерка и задушаваме нарязаните лук и моркови.
Добавят се нарязаните на парченца гъби и спанак. Разбърква се и задушаваме за кратко, докато отделената течност от гъбите се поизпари.
Сипва се измит и отцеден ориз, разбърква се, прибавяме сол, черен пипер, мащерка, листенца пресен джоджен, нарязани с магданоза.
Сипва се топла вода да покрие продуктите и оставяме за 3-4 минути на котлона, колкото да набъбне оризът.
Прехвърля се в тавичка и печем ориза в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Постният ориз с гъби и спанак на фурна е готов.
Уникално вкусно постно ястие! Прекрасна рецепта за постен ориз, който можете да си приготвяте по време на великденските пости.