Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Добавете разтопеното масло и млякото. След това прибавете пресятото брашно, нишесте, бакпулвера и лимоновата кора.
Разбъркайте и разделете сместа на 4 части. Изпечете 4 отделни блата (18см). Всеки се изпича на 180 градуса за 15 минути. Извадете и оставете да се охладят.
Сварете 2/3 от млякото заедно със захарта. В купа сипете пудинга и останалото мляко.
Разбъркайте и прибавете към врящото мляко. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.
Свалете от котлона, оставете леко да се охлади и прибавете маслото. Покрийте с фолио и оставете кремът напълно да изстине. След това към него добавете разбитата сметана и кокосовите стърготини.
Поставете един блат в поднос. Леко го сиропирайте със захарен сироп. Намажете с част от крем и поръсете с черешите.
Покрийте с втори блат и така, докато подредите цялата кокосова торта.
Намажете я с разбита сметана и украсете с оцветена глазура брюле и фигурки от фондан.
Лимоново-кокосовата торта със захаросани череши е готова.