Кейкчета с шипково брашно

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126466436487
30/11/2016
"Кулинарите пазят в тайна своето най-мощно оръжие за вкусни кейкчета - шипковото брашно, но ние ги разкрихме "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 340
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с щипка сол и кафявата захар. Прибавяме кисело мляко с разтворено в него бакпулвер и разтопено краве масло. Прибавяме и ванилия, шипково брашно и бяло брашно, колкото е необходимо за кейково тесто.

Формички за кейкчета, намазваме с меко краве масло и сипваме тестото. Слагаме кейкчетата да се изпекат в нагрята на 180 градуса фурна до готовност.

Проверяваме с клечица, дали са изпечени. Кейкчетата са с малко по-мека текстура. Готовите кейкчета охлаждаме върху скара. Намазваме отгоре кейкчетата с конфитюр и поръсваме с кокосови стърготини.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар