Шипково руло Руми

РумиРуми
Новак
3233050256
Шипково руло Руми
Снимка: Руми
1 / 3
11/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Навийте рулото и отрежете краищата, за да го оформите. А тях изяжте тайничко"

Необходими Продукти

  • За блата
  • пълнозърнесто брашно - 56 г 4 БВ
  • кафява захар - 32 г 4 БВ тръстикова
  • яйца - 4 4 БП
  • ванилия - не се брои
  • За крема
  • шипков мармалад - 80 г 4 БВ
  • извара - 200 г 4 БП
  • протеин на прах - 28 г ванилия (аз използвам на Хербалайф) 4 БП
  • еритритол - 2 с.л. не се брои
  • черен шоколад - 24 г 8 БМ над 70%
  • орехи - 12 г 4 БМ
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 175 °C с вентилатор.

Първо, с миксер разбийте яйцата със захарта до побеляване като пандишпан. След това добавете ванилията, брашното и разбъркайте внимателно на ръка, за да не излезе въздухът от сместа.

Покрийте тавата на фурната с хартия и сипете сместа, като я разпределяте навсякъде.

Печете блата около 15 минути, но не препичайте, за да не се счупи при навиване.

Имайте предвид, че всяка фурна пече различно!

Готовия пандишпанов блат обърнете върху влажна кърпа и хартия върху нея. Навийте на руло и оставете да се охлади.

След това внимателно отстранете хартията и намажете с приготвения вече сладък крем с извара.

В края подредете начупени орехи и по желание - малко сушени боровинки, но наистина малко, за да не разбалансираме въглехидратите.

Навийте рулото и отрежете краищата, за да го оформите. А тях изяжте тайничко :)

Разтопете шоколада и украсете пандишпановото руло, както желаете. Аз разтопих половината, а другия настъргах и поръсих отгоре. Въпрос на желание. Както и да го украсите, ще се изяде.

Разрежете на 12 равни парчета шипково руло Руми. Едно парче е равно на 1 БПМВ. Хапвайте по 1 или 2 парченца на закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: