Царски солен кекс

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Царски солен кекс3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Знаете ли защо го наричат царски? Защото е толкова вкусен и богат, че е достоен за трапезата на всеки, бил той и цар"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за плънката
  • бекон - 100 г пушен
  • маслини - 10 бр.
  • гъби - 100 г, консервирани
  • кашкавал - 50 г
  • топено сирене - 50 г
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с млякото и олиото. Добавете брашното с бакпулвера и хубаво разбъркайте.

В купа нарежете на кубчета бекона, кашкавала, топеното сирене и маслините.

Към тях прибавете нарязан магданоз и 2 с.л. от сместа, хубаво разбъркайте. В намаслена продълговата форма изсипете кексовата смес.

По средата разпределете плънката, като леко натискате надолу.

Печете соления кекс на 200 градуса около 35 минути или до готовност. Оставете да се охлади и нарежете на парчета.

Царският солен кекс е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: