Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел с орехи и канела

Ябълков щрудел с орехи и канела

редакция:
ЙорданкаЙорданка
Новак
2444
Ябълков щрудел с орехи и канела2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вадете корите от хладилника, защото днес ще приготвяме ябълков щрудел - ще стане страхотен - обещаваме"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • ябълки - 2 големи (около 300 г)
  • орехи - 50 - 80 г
  • захар - 6 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване (може и малко канела)
  • масло - краве за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, почистват и се настъргват на ренде, поръсват се с едро смлените орехи, захарта, галетата, канелата и се разбъркват добре.

Всяка кора се намазва обилно с разтопеното масло, като се сгъва на две няколко пъти и при всяко сгъване се маже с маслото - идеята е кората да се нагъне на 3-4 ката.

В единия край се слага от приготвената плънка и се завива на руло. Двата края на рулата се притискат, за да се запечатат.

Готовите рула се прехвърлят в намаслена тава.

По повърхността на щрудела се правят малки разрези, за да диша.

Ябълковият щрудел се пече на 200 °C до зачервяване. Поръсва се по желание с пудра захар и канела.

Опитай непременно и нашите вкусни баници с ябълки или този неотразим ябълков пай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
много апетитна коричка се получава
вкусът е страхотен
24.01.2017 11:55
3