Сърна в гювеч

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Сърна в гювеч
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 10
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Вие намерете месото, а ние знаем точната рецепта за приготвянето на тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • месо от сърна - 1 кг
  • лук - 3 - 4 малки глави
  • гъби - 200 г
  • чесън - 1 глава
  • картофи - 600 г
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • чубрица
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от сърна се изкисва за няколко часа или цяло денонощие във вода с оцет и няколко листа дафинов лист. Изважда се, изцежда се и се нарязва на порции.

В глинен гювеч нареждаме обелените и нарязани картофи. Измиваме гъбите и морковите. Нарязваме ги и ги прибавяме в гювеча. Чесънът се обелва и се слага на цели скилидки.

Лукът се обелва и се нарязва на едро. Почистете чушките от семената , нарежете ги и ги добавете при картофите. Наредете отгоре месото и залейте с виното.

Добавете подправките на вкус. Залейте с вода. В загрята фурна на 180-190 градуса слагаме да се пече за 2-3 часа. Опитвайте, когато месото не се дърпа е готово.

Сърната в гювеч е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стефан Милчев
Стефан Милчев
Страхотна рецепта!
31.12.2023 22:55