Начин на приготвяне
Месото от сърна се изкисва за няколко часа или цяло денонощие във вода с оцет и няколко листа дафинов лист. Изважда се, изцежда се и се нарязва на порции.
В глинен гювеч нареждаме обелените и нарязани картофи. Измиваме гъбите и морковите. Нарязваме ги и ги прибавяме в гювеча. Чесънът се обелва и се слага на цели скилидки.
Лукът се обелва и се нарязва на едро. Почистете чушките от семената , нарежете ги и ги добавете при картофите. Наредете отгоре месото и залейте с виното.
Добавете подправките на вкус. Залейте с вода. В загрята фурна на 180-190 градуса слагаме да се пече за 2-3 часа. Опитвайте, когато месото не се дърпа е готово.
Сърната в гювеч е готова.
Коментари