Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран на фурна с бахар и девесил

Шаран на фурна с бахар и девесил

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Шаран на фурна с бахар и девесил
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Някои риби просто са създадени, за да бъдат приготвяни на фурна и изяждани"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • праз - 2 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 буркан стерилизирани
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • люти чушки - 1 разрязана на четири
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 4 - 5 зрънца
  • девесил
  • черен пипер
  • мед - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме рибата и я нарязваме на едри парчета. Нарязваме трите вида лук на кръгчета.

Смесваме с доматите и посочените подправки без дафиновия лист, задушаваме в малко мазнина до омекване.

Изсипваме в дълбока тава и нареждаме отгоре парчетата риба и дафиновият лист.

Рибата се покрива с кръгчета домат и с тънки парчета от лимона. Пече се във фурна на 220 градуса за около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: