Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Отворен шаран на фурна

Отворен шаран на фурна

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Отворен шаран на фурна
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Ох, колко бяло вино пие този сочен и вкусно приготвен шаран"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • лук - 3 бр.
  • домати - 3 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • майонеза - 2 с.л.
  • лимон - 1/2
  • сол
  • черен пипер
  • подправка за риба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата почистваме и измиваме, режем я по цялата дължина заедно с главата и я отваряме като книга.

Почистваме добре вътрешностите, премахваме хрилете и измиваме добре под течаща вода.

Посоляваме добре шарана, овкусявоме с черен пипер и подправка за риба, поливаме с изцедения лимонов сок.

Оставяме в хладилника за 1 час. Нарязваме доматите, лука и чушката на филии, слагаме нарязания лук равномерно върху рибата след това доматите и чушката, посоляваме и разнасяме майонезата.

Слагаме шарана върху скарата на фурната и печем в предварително загрята фурна на 180°C за 50 минути.

Слагаме си някаква тава на дъното на фурната, където да пада сокът от печения шаран.

Да ви е сладко с моя отворен шаран на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: