Начин на приготвяне
Рибата почистваме и измиваме, режем я по цялата дължина заедно с главата и я отваряме като книга.
Почистваме добре вътрешностите, премахваме хрилете и измиваме добре под течаща вода.
Посоляваме добре шарана, овкусявоме с черен пипер и подправка за риба, поливаме с изцедения лимонов сок.
Оставяме в хладилника за 1 час. Нарязваме доматите, лука и чушката на филии, слагаме нарязания лук равномерно върху рибата след това доматите и чушката, посоляваме и разнасяме майонезата.
Слагаме шарана върху скарата на фурната и печем в предварително загрята фурна на 180°C за 50 минути.
Слагаме си някаква тава на дъното на фурната, където да пада сокът от печения шаран.
Да ви е сладко с моя отворен шаран на фурна.