Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Вкусен шаран на фурна

Вкусен шаран на фурна

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Вкусен шаран на фурна
Снимка: Veca
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Не трябва да ви подсещаме да си приготвите и бутилка бяло вино"

Необходими Продукти

  • шаран - 3 кг
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сухи подправки - на вкус
  • грис - 100 г
  • галета - 200 г
  • пшенично брашно - 50 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана и го нарежете на парчета (с желан от вас размер). Посолете със сол и пипер.

В подходящ съд сипете гриса, брашното, галетата и сухите подправки, разбъркайте.

Всяко парче риба овалвайте в сместа от двете страни.

Подредете парчетата в намазана с олио тава. Полейте с олио и печете рибата в добре загрята фурна на 180 градуса 40 минути.

След това извадете от фурната, обърнете ги и върнете от другата страна за още 40 минути.

Готовата риба извадете от фурната, оставете да се охлади и сервирайте.

Съвет: Сервирайте с картофена салата. Да ви е сладко!

Вкусният шаран на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: