Начин на приготвяне
В подходяща купа се разбиват яйцата, горещата вода и захарта. След като се получи пухкав крем постепенно се прибавят предварително пресятото брашно смесено с бакпулвера и ванилията, пшеничения грис и маковото семе.
Всичко се обърква внимателно до хомогенна и гладка смес. Сместа се прехвърля в покрита с хартия за печене форма. Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След като е готови изстинал блата го сиропираме с една чаена чаша сок от компот. Може компотът да се замести с леко сладък захарен сироп.
За заливка на тортата смесваме рикотата и сметаната. По желание могат да се разбият на крем и да се овкусят с есенция.
Аз предпочетох да с по-течна консистенция която само да облее сладкишът. Украсата е също по собствено предпочитание: настърган шоколад, счукани ядки и т.н.
Рецептата е по идея на Николина Караколева