Начин на приготвяне
Брашното се пресява и в него се счупва яйцето. Добавя се медът. Разбърква се хубаво. След това се добавят постепенно и останалите изброени продукти. От изброените продукти се замесва меко тесто. Тестото не трябва да лепне.
След като тестото е готово се разточва на кора с дебелина около 1-2 см, като плотът, където се разточва се поръсва леко с брашно. Прави се, за да не залепва тестото за плота.
Разточеното тесто се изрязва със формички за сладки под формата на сърца. Във всяко медено сърце се изрязва по още една малка формичка. Изрязва се отново със формички за сладки. Бонбоните Теменужки се начупват с чук на дребни парчета.
Изрязаните медени сърца са прехвърлят в тава, която е застлана с хартия за печене. След това парченцата бонбони се слагат във малките малката фигурка, върху медените сърца. Пече се на предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 5-10 минути.
На медените сърца им трябва малко, за да са готови. Трябва да се внимава да не се прегорят. След като са готови се остават да изстинат в тава. След като са изстинали се прехвърлят.