Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Коледни бисквити с шоколадови парченца

Коледни бисквити с шоколадови парченца

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Коледни бисквити с шоколадови парченца
Снимка: marcheva14
2 / 3
14/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
33 мин.
Порции
4
"Кой каза бисквитки, кой каза бисквитки с шоколад? Дайте ги насам"

Необходими Продукти

  • брашно - 280 г бяло
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 170 г разтопено
  • кафява захар - 135 г средно кафявата, не светлата, но не и тъмната
  • захар - 100 г кристал
  • яйца - 2 бр. L
  • ванилия - 2 ч.л. екстракт
  • шоколад - 200 г нарязан на парченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса. Плоска тава покрита с хартия за печене.

Разтопява се маслото и се охлажда до стайна температура.

В купа се разбърква брашното, содата и нишестето. Оставя се настрана.

В купата на миксера или ръчен такъв се смесва разтопеното масло с двата вида захар.

Разбива се за около 3-4 мин, докато стане еднородна смес - тежка, лъскава и гладка.

Добавят се яйцата едно по едно, ванилията и на бавна скорост на миксера се добавя и брашнената смес на три пъти. С шпатула се добавят и парченцата нарязан шоколад. Сместа се оставя покрита с фолио в хладилник за 2 часа или цяла нощ.

С малка сладоледена лъжичка или чаена такава се гребва от сместа, оформя се бързо с длани на топче и се поставя в тавата върху хартията за печене, като задължително между топчетата има по-голямо разстояние. По време на изпичането им бисквитите се подуват. Отново се оставят да се охладят в хладилник, докато се загрее фурната.

Пече се на 170 градуса за около 11-13 мин.

Задължително бисквитите се охлаждат в самата тава за около 15 мин и след това се изваждат върху решетка да се охладят напълно.

Коледните бисквити с шоколадови парченца са готови.

Източник: Home Cooking

Забележка: Качвам две снимки на бисквитите, втората от които не е с добро качество, защото трудно ми е с една ръка да снимам, но бих искала да се види как се е разтопил приятно шоколадът в бисквитата.

След като се охладят напълно, той ще се стегне, но това не бива да ви притеснява и не оказва влияние на вкуса на самата бисквита.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: