Начин на приготвяне
Кравето масло трябва да бъде със стайна температура. След като кравето масло се е размекнало, се разбива с миксера, докато стане на пяна. Пудрата захар се пресява. След това към разбитото краве масло се добавя постепенно пресятата пудра захар.
Разбива се с миксера, докато сместа побелее. След това се добавят и яйцата едно по едно. Сместа се разбива хубаво. Към брашното се прибавят бакпулверът и ванилията. Всичко се пресява заедно. Към масления крем се прибавя постепенно брашното, като вече се бърка с лъжица, а не с миксера.
След като стане трудно да се бърка с лъжицата, сместа се изсипва на плота и се доизмесва тестото. Трябва да се получи меко тесто. След като тестото е готово, се разделя на две части.
Тестото се разточва на кора с дебелина около 5 мм. Изрязва се под формата на кръг с помощта на чаша.
Канела се изсипва в плоска чиния. Формичка за сладки се мокри леко с вода и се потапя в канелата. След което се притиска леко върху изрязана сладка, така че да остане отбелязана формата.
Пече се в предварително загрята фурна на 170-180 градуса.
На коледните бисквитки им трябва много малко, готови са около 5 - 6 минути.