Бисквити с канела и какао

НевенаНевена
Новак
189745
Бисквити с канела и какао
Снимка: Невена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
25 бр.
"Много ни хареса рецептата, особено оная част, където пише, че се топят в разтопен шоколад. Веднага ще я пробваме"

Необходими Продукти

  • ванилия - 1 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 8 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • какао - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 9 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.тип 500
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • канела - 2 с.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, какаото, содата и солта се пресяват в дълбока купа и се разбъркват. Към тях се добавят маслото (леко омекнало), 6 с.л. захар, ванилията, медът и яйцето.

Разбърква се с лъжица или на ръка, докато придобие консистенцията на меко тесто, което после се меси още 3-4 минути. От сместа се оформят малки топчета, които после леко се натискат отгоре.

В отделна купичка се изсипват останалите 3 лъжици захар и канелата и след това топчетата се овалват в сместа.

Поставят се в тава с хартия за печене и се пекат за 10 минути на 190 градуса (предварително загрята фурна).

След като изстинат, се потапят в разтопен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: