Начин на приготвяне
Брашното се пресява. Към него се прибавя размекнатото масло. Двата продукта се размесват, докато станат на трохи. Прибавят се жълтъците един по един, настърганата кора и сокът от лимона, смлените орехите, лимоновата, ваниловата и ромова есенция.
Замесва се гладко тесто, което се увива, в домакинско фолио и се оставя на студено за около два часа. Върху набрашнен плот се разточва тънка кора. С помощта на чаша се изрязват кръгчета.
На половината от кръгчетата се изрязват формички - звездички, сърчица, елхички или просто дупчици. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато започнат да порозовяват в краищата. След като поизстинат, се поръсват с пудра захар, но само сладките, които сме изрязали с формички.
Слепват се една цяла и една изрязана бисквитка със сладко.
Рецептата е със сладко от ягоди, но аз разполагах с много хубав шипков мармалад.
Сладките стават по-хубави, като престоят. Така поемат от сладкото и омекват.
Източник: chefkoch.de
Коментари