Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Спекулациус - немски коледни бисквити

Спекулациус - немски коледни бисквити

редакция:
Спекулациус - немски коледни бисквити
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Спекулациус - немски коледни бисквити за празнично настроение у дома."

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • канела - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • кардамон - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. смлян
  • карамфил - 1/4 ч.л.
  • краве масло - 3/4 ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • бяла кристална захар - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спекулациус - немски коледни бисквити за празнично настроение у дома.

В купа смесете брашното, содата, солта и подправките.

В друга купа разбийте заедно омекналото масло и захарта, докато стане леко и пухкаво. Прибавете половината брашнена смес при непрекъснато бъркане на ниска скорост. Следва ред на млякото и останалата брашнена смес. Оформете тестото, увийте в найлон и охладете, докато стегне, поне 2 часа или до една нощ.

Разделете тестото на две или три топки и разточете една по една всяка върху набрашнена повърхност. Изрежете коледни бисквити с формички за спекулациус, които обикновено са с правоъгълна форма. В случая използвах точилка с релефна форма и изрязах бисквити с кръгъл резец.

Коледните сладки подредете в тава покрита с хартия за печене, която е нужно да поставите в хладилник за половин час.

Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 минути или докато краищата им започнат да покафеняват.

Вижте още идеи за джинджифилови бисквити и как да изпечем бисквити за украса на елхата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: