Начин на приготвяне
Спекулациус - немски коледни бисквити за празнично настроение у дома.
В купа смесете брашното, содата, солта и подправките.
В друга купа разбийте заедно омекналото масло и захарта, докато стане леко и пухкаво. Прибавете половината брашнена смес при непрекъснато бъркане на ниска скорост. Следва ред на млякото и останалата брашнена смес. Оформете тестото, увийте в найлон и охладете, докато стегне, поне 2 часа или до една нощ.
Разделете тестото на две или три топки и разточете една по една всяка върху набрашнена повърхност. Изрежете коледни бисквити с формички за спекулациус, които обикновено са с правоъгълна форма. В случая използвах точилка с релефна форма и изрязах бисквити с кръгъл резец.
Коледните сладки подредете в тава покрита с хартия за печене, която е нужно да поставите в хладилник за половин час.
Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 минути или докато краищата им започнат да покафеняват.
Вижте още идеи за джинджифилови бисквити и как да изпечем бисквити за украса на елхата.