Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Паеля със скариди и миди

Паеля със скариди и миди

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Паеля със скариди и миди
Снимка: Габриела
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Време е за изкушения с дъх на море и неповторим, наситен вкус. Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • миди - 500 г сварени (с черупка)
  • скариди - 250 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • ориз - 250 г
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 2 бр. или от консерва
  • бяло вино - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • вода - 1.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват с нож и се слагат във вода и малко бяло вино за около 2-3 минути. В тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете скаридите. Овкусете със сол и черен пипер и ги прехвърлете в друг съд.

В същият тиган сложете още малко зехтин. Сложете нарязаните на дребно чушки, добавете счуканите магданоз и чесън и разбъркайте. Доматите нарежете на кубчета и ги изсипете в тигана.

Щом доматите започнат да къкрят на мазнина добавете ориза. Разбъркайте и налейте виното. След като ориза поеме течността се добавя водата. Накрая сложете мидите и скаридите.

Разбъркайте и сипете всичко в тавичка за печене и покрийте с алуминиево фолио. Гответе на слаба фурна около 180 градуса, докато оризът абсорбира цялата течност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: