Сарми на фурна

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
435
3k
709
2k
2
14/12/2016
"Тази вкусотия всеки трябва да приготви със собствените си ръце, защото така е два пъти по-вкусна "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 701
  • Преглеждания за месеца232
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва олиото, щом се нагрее се пуска настърганият морков, да се запържи.Добавят се нарязания на ситно праз лук и каймата.

Запържва се добре и се сипва оризът, след като и той се запържи и стане стъклен се слага червеният пипер. Сипва се около една чаша вода и сместа ври докато поеме водата.

Овкусява се с подправките. Във всеки зелев лист се слага по една супена лъжица от сместа и се завива. Подреждат се в намаслена дълбока тава. Поливат се с малко олио, отгоре се покриват с зелеви листа.

Долива се вода в тавата, колкото да покрие сармите и се пече на 180 градуса за около час, докато омекне оризът.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар