Шоколадов кейк без брашно

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Шоколадов кейк без брашно2 / 2
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Кейк без брашно? При това шоколадов? Дайте го насам!"

Необходими Продукти

  • шоколад - 350 гр натурален (74% какао)
  • масло - 200 г краве
  • яйца - 6 броя, жълтъци и белтъци отделно
  • кафява захар - 200 г, може и обикновена
  • за поръсване
  • шоколадови пелети - 1/2 ч.ч., може и натрошен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На водна баня внимателно разтопете шоколада с маслото. Разбийте жълтъците със захарта, добавяме шоколада постепенно при непрекъснато разбиване.

Отделно разбийте белтъците, след което внимателно с шпатула добавете към останалата смес. Изсипете сместа за кейка върху тава, застлана с хартия за печене.

Отгоре поръсете с шоколадовите пелети и сложете Шоколадовия кейк без брашно да се пече в предварително загрята фурна на 175 за около 35 мин.

Опитайте и вие този шоколадов кейк - десерт без брашно, който ще ви се услади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
512
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ванката
ванката
Чуден става, като един голям мъфин.
Вече за 2ри път го правя, но се питам само как е най-добре да се пече - горе и долу, форе или горно загряване с вентилатор?
08.09.2013 17:38