Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Месена торта с крем нишесте

Месена торта с крем нишесте

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Месена торта с крем нишесте2 / 2
16/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7-8
"Няма да е лесно, но ще е вкусно и всички ще се влюбят във вкуса на тази торта!"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - щипка
  • брашно - около 1 кг
  • За крема
  • прясно мляко - 2 л.
  • вода - 200 мл.
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 2 бр. (малина, ягода, банан, шоколад).
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете:

В купа чупим яйцата, разбъркваме ги хубаво, след което добавяме захарта и разбиваме хубаво с телта. Щом захарта се разтвори добавяме олиото и киселото мляко, в което предварително слагаме содата. Разбъркваме всичко хубаво, добавяме щипката сол, и започваме да добавяме от брашното. Заместваме меко тесто, което разделяме на седем топчета.

Вземаме една топка и с помощта на брашно я разточваме на тънък блат. Вземаме тава и я посипваме с брашно, слагаме блата и го печем в предварително загрята фурна до готовност. Печенето става за около 4-5 минути на блат. По-този начин правим и другите блатове.

Приготвяне на крема:

Сипваме млякото в тенджера и го слагаме на котлона. През това време в чаша или купичка наливаме студена вода и изсипваме вътре нишестетата. Разбиваме ги хубаво.

Щом млякото заври, изсипваме вътре захарта и разбъркваме след което изсипваме нишестето с водата. Разбъркваме хубаво. Оставяме го да ври на слаб огън около 5-10 минути, като от време на време го разбъркваме, да не се прихване. С готовите блатове и готовия крем налагаме тортата по следния начин.

Вземаме тава отдолу я намазваме с крема, слагаме един блат и го намазваме с крем, повтаряме докато ни свършат блатовете, най-отгоре намазваме с крем и поръсваме по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: